Close

O nas

Jedną z najważniejszych czynności w naszym życiu jest odżywianie się. Sposób w jaki będziemy się odżywiać oraz jakość pożywienia zależy tylko od nas.

Powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi odpowiednią ilość witamin, minerałów, środków odżywczych i substancji czynnych, które są w stanie dostatecznie podnieść nasz układ odpornościowy. Tylko w ten sposób możemy utrzymać w zdrowiu i dobrej kondycji nasz organizm. Wszystkie potrzebne do tego celu substancje znajdują się głównie w warzywach i owocach.

Tempo, styl życia związany z tym stres, zanieczyszczenie powietrza, wody i pożywienia osiągnęło niespotykane dotąd rozmiary a zły trend się utrzymuje. W XXI wieku człowiek zaczyna sięgać po to, co konieczne, aby wzmocnić swój układ odpornościowy.

Mamy możliwość stosowania antyoksydantów-przeciwutleniaczy, które skutecznie eliminują nadmiar wolnych rodników i w ten sposób wzmacniają układ odpornościowy a przez to opóźnia procesy starzenia się naszego organizmu.


We współczesnym świecie nie mamy dostępu na co dzień do żywności w pełni wartościowej.

Żywność nam oferowana co roku traci na wartości. Spowodowane jest to rozwojem przemysłu, uprawą roślin za pomocą chemicznych środków ochrony roślin – mało jest upraw czystych ekologicznie.

Również obierając warzywa i owoce ze skórki, gotując i zamrażając je tracimy cenne dla naszego zdrowia związki flawonoidowe.

Powracamy do natury, aby uzdrowić nasze komórki, organizm sam może się uzdrowić, tylko trzeba dostarczyć mu codziennie odżywczych substancji a znajdziemy je w naszym otoczeniu-są nimi warzywa i owoce.

Produkty zawierają podstawowe witaminy oraz FLAWONOIDY, które odpowiednio porcjowane znacznie ograniczają możliwości powstania nowotworów oraz wielu innych ciężki chorób, zażywaj FLAVON profilaktycznie.

Antyoksydanty

Do najsilniejszych antyoksydantów należą bioflawonoidy. Są to barwniki roślinne, które stanowią ich naturalny system odpornościowy, zjadając je przenosimy do naszych komórek ich najlepsze właściwości.

Flawonoidy jednak utrzymują swoje właściwości tylko w odpowiednich warunkach:

– nie znoszą zamrażania, czyli giną w temp. poniżej 0

– oraz giną powyżej 46st.C

Ale gdzie ich szukać w jakiej ilości je jeść jak to policzyć?

Pokrycie dziennego zapotrzebowania na przeciwutleniacze w postaci flawonoidów zapewniałoby zjadanie minimum 1,5 kg świeżych owoców i 2,5 kg. świeżych warzyw pochodzących z czystych ekologicznie upraw.

Czy każdy z nas ma taką możliwość? Niestety nie.

Zalecana dawka dzienna flawonoidów to 1-2 gramy.

Statystyki pokazują, że zazwyczaj spożywamy tylko około 1/5 tej dawki co oznacza, że mamy sporo do nadrobienia.

Jedynym rozwiązaniem jest suplementacja naszej codziennej diety, ale tylko naturalnymi produktami.

Znakomitym środkiem do tego celu okazują się preparaty węgierskiej firmy Flavon.

Czym jest Flavon?

Jest to gotowy produkt pozyskany z warzyw, owoców oraz przypraw w postaci żelu –galaretki, czyli najbardziej przyswajalnej konsystencji.

Produkt ten zawiera jedynie naturalne substancje- nie zawierają sztucznych konserwantów i nie jest poddawany obróbce termicznej, czyli zachowują wszystkie właściwości bioflawonoidów.

Jest to żywność żywo-biologiczna, czyli nie przetworzona i tylko taką powinniśmy zjadać każdego dnia.

Bez witamin nie można żyć, bez antyoksydantów nie warto!

Produkty firmy Flavon oparte są wyłącznie na naturalnych składnikach, użyte do ich produkcji ciemne, dzikie owoce jagodowe oraz różnorodność warzyw złożyło się na fakt, iż   są one szczególnie wartościowe. Ich wyjątkowy skład jest tak dobrany, aby działały synergicznie, czyli silniej niż byśmy spożywali je oddzielnie.

Zawierają ogromną ilość przeciwutleniaczy-głównie polifenoli i innych flawonoidów oraz witamin a przede wszystkim związków czynnych.

Posiadają dzięki temu dużą siłę antyoksydacji –jest to siła wymiatania wolnych rodników mierzona w jednostce T-ORAC.

Produkty Flawon polecam każdemu kto chce świadomie się odżywiać i poprzez spożywanie ich dostarczy odpowiednich składników na wzmocnienie odporności swojego organizmu a w efekcie opóźni proces starzenia się komórek.

Jak działa Flavon w twoim organizmie;

– dotlenia krew, działa rozkurczowo

– ma właściwości antyalergiczne

– odkwasza i oczyszcza organizm z toksyn

– pobudza produkcję soku żołądkowego i usprawnia pracę jelit

– podnosi odporność

– przeciwdziała zatorom i wylewom

– przyczynia się do wzmocnienia układu mięśniowego, krwionośnego

– uelastycznia żyły i niszczy blaszkę miażdżycową

– odgrywa ważną rolę w zapobieganiu zmian neurologicznych i neurodegeneracyjnych, takich jak Parkinson, Alzheimer, stwardnienie rozsiane (SM)

– korzystnie działa w przypadku cukrzycy typu 2, gdyż opóźnia wchłanianie glukozy

– pozytywnie modyfikuje aktywność hormonalną i wspomaga pracę tarczycy

– działa antydepresyjnie – (serotonina, dopamina)

– wpływa na dobry, spokojny sen

– zapobiega zapaleniom dróg moczowych

– usprawnia działanie mózgu

– wspiera pracę wątroby

– kompleksowo chroni komórki przed działaniem wolnych rodników